Arat Ne Demek TDK?
TDK, Türk Dil Kurumu’nun kullanımına göre arat anlamına gelmektedir. TDK, Türk Dil Kurumu’nun kısaltması olarak bilinmekte ve Türk dilini korumak ve geliştirmek amacıyla 1932 yılında kurulmuştur. Kurum, Türk Dil Kurumu Sözlüğü (TDK Sözlüğü) ve Türkçe Sözlük (Türkçe-Türkçe Sözlük) gibi önemli sözlükleri içerir.
Arat sözcüğü, TDK Sözlüğü’nde “ayırmak, ayrı tutmak” anlamına geldiği belirtilmektedir. Sözcük, çoğunlukla “ayırmak, ayrı tutmak” gibi anlamlarda kullanılmaktadır. Sözcük, ayrıca “ayırma, koparma” anlamlarıyla da kullanılmaktadır.
TDK Sözlüğü’nde arat sözcüğünün diğer anlamları da arasında “başka, farklı”, “küçümseyen”, “ayırmak, koparmak”, “ayırmak, çıkarmak”, “ayırmak, ayırt etmek”, “ötelemek”, “ayırmak, uzaklaştırmak”, “ayırmak, koparmak” ve “çekip almak” gibi anlamlar da vardır.
Arat sözcüğünün kullanımı, dilin kökeni, konuşulan dil ve dilin kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, arat sözcüğünün anlamını öğrenmek için TDK Sözlüğü’ne başvurulmalıdır.
Türk Dil Kurumu, arat sözcüğünün çeşitli anlamlara sahip olduğunu belirtmektedir. Sözcük, ayrıca çeşitli konuşma dillerinde çeşitli anlamlara sahip olabilir. Örneğin, Uygurca ve Kırım Tatarça arat sözcüğü “ayırmak, koparmak” anlamına gelmektedir.
TDK Sözlüğü’ndeki arat sözcüğünün çeşitli anlamlarının yanı sıra, arat sözcüğünün farklı gramer ögelerine de sahip olduğu unutulmamalıdır. Sözcük, fiil, sıfat, zarf ve ön ek olarak kullanılabilir. Örneğin, aratma, aratsız, aratsızca, aratmak ve aratılmış gibi kullanımlar mevcuttur.
Türk Dil Kurumu, arat sözcüğünün anlamının kullanımı ve kökeni hakkında her türlü bilgiyi içeren TDK Sözlüğü’ne her zaman başvurulabilir. TDK Sözlüğü’ndeki arat sözcüğünün anlamlarını anlamak ve kullanmak için, Türkçe gramer kurallarına da hakim olmak gerekir.