E-tebligat yapılması zorunlu mu?
1) Zorunlu muhataplar: Zorunlu muhataplar, 7201 sayılı Tebligat Kanunu ve Elektronik Tebligat Yönetmeliği’nde sınırlandırılmıştır. Bu muhataplar için kanunen elektronik tebligat zorunludur.
E-tebligatta 15 günlük süre ne zaman başlar?
Örneğin; 30 Eylül 2022 tarihinde mükellefin e-tebligat adresine gelen defter ve belge talep yazısı, 5 Ekim 2022’de yani bu tarihten sonraki beşinci günde tebliğ edilmiş sayılacaktır. 15 günlük süre 6 Ekim 2022’de başlayıp 20 Ekim’de sona erecektir.
Elektronik tebligat 5 gün süre nasıl hesaplanır?
(6) Elektronik ortamda gönderilen tebligat, elektronik tebligat adresinin muhataba ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
Elektronik tebligata dahil olmak istiyor musunuz?
E-tebligat için gerekli altyapı sistemi PTT tarafından sağlanmaktadır. Elektronik Tebligat Sistemi veya UETS, 7201 sayılı Tebligat Kanunu ve 30617 sayılı Elektronik Tebligat Yönetmeliği uyarınca oluşturulmuştur. E-tebligat kullanmak için bu sisteme dahil olmanız gerekmektedir.
E-tebligat alma zorunluluğu ne zaman başladı?
ÖZET: Revize edilen ELEKTRONİK TEBLİGAT YÖNETMELİĞİ uyarınca, aşağıda sayılan gerçek ve tüzel kişilere elektronik tebligat uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayacaktır.
SMS tebligat yerine geçer mi?
Bildirimin yerini alacak mı? Gönderilen SMS’ler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve bildirim teşkil etmez. Ancak CMK’nın 43. maddesi tanıkların her türlü yolla çağrılabileceğini hükme bağlar. Bu bağlamda geçerli olacaktır.
Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün nasıl hesaplanır?
15 günlük bildirim süresi ne zaman başlar? Son tarihlerin gün olarak belirlenmesinde bildirim günü dikkate alınmaz. Son tarihler duyuru tarihini takip eden gün başlar. Bu nedenle 2 Ocak’ta bildirilen bir işlem için son tarihin ilk günü 3 Ocak’tır.
E-tebligatın açılması tebliğ sayılır mı?
Elektronik ortamda yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Tebliğin daha önce veya sonra okunması, tebligat tarihini etkilemez. Elektronik ortamda yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün ne zaman başlar?
Bu madde uyarınca yapılan tebligatlar, 13, 14, 16, 17 ve 18 inci maddelerde belirtilen kişilere tebligat belgesinin verildiği gün, kapıya asılmış ise bu tarihten itibaren onbeş gün sonra yapılmış sayılır.
15 günlük tebligat süresine hafta sonu dahil mi?
“1-) Gün olarak belirlenen süreler, bildirimin yapıldığı günü izleyen günden itibaren işlemeye başlar. 2-) Sürenin hafta olarak belirlenmesi halinde, son hafta içinde bildirimin yapıldığı gün adına denk gelen günün mesai saatinin bitiminde sona erer.
SGK tebliğ tarihinden itibaren 15 gün nasıl hesaplanır?
Oy pusulasının yapıştırılmasından itibaren onbeş gün içinde muhataba tebligat yapılırsa tebligat yapıldığı gün, yapılmamışsa onbeşinci gün yapılmış sayılır.
7 günlük itiraz süresi hafta sonu dahil mi?
Çalışma günlerinin belirlenmesinde sadece çalışma günleri hesaba katılır, resmi tatiller veya hafta içi günleri dikkate alınmaz. Örneğin, 21 Eylül Perşembe günü bildirilen 7 iş günü süresi, 1 Ekim Pazartesi günü (hafta sonu çalışılmayan yerlerde – Cumartesi ve Pazar) çalışma saatinin bitmesiyle sona erer.
UETS tebligat zorunlu mu?
Kanunun ilgili maddesine göre, gerçek kişilerin UETS sisteminden tebligat adresi almaları zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır. Ayrıca, gerçek kişilerin elektronik tebligat adresi alması halinde tebligatın elektronik ortamda yapılması hükme bağlanmıştır.
UETS ile kep aynı mı?
Evet, KEP sisteminden bugüne kadar gelen e-tebligatlar 1 Ocak’a aittir.
E-mail tebligat yerine geçer mi?
213 sayılı VUK’un 107/A maddesi uyarınca, bu Kanun hükümlerine göre kendilerine tebligat yapılması gereken kişilere, 93 üncü maddede sayılan usullere bağlı kalmaksızın, tebligata elverişli elektronik adres vasıtasıyla elektronik ortamda tebligat yapılabilir.
E-tebligat okunmazsa ne olur?
Bu kurala göre, elektronik tebligat, alıcı tarafından okunup okunmadığına bakılmaksızın, elektronik tebligatın adrese ulaştığı tarihten itibaren beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
UETS kaydı zorunlu mu?
İlgili kanun maddesine göre gerçek kişilerin UETS sisteminden tebligat adresi alması zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır. Ayrıca gerçek kişilerin elektronik tebligat adresi alması halinde tebligatın elektronik ortamda yapılacağı hükme bağlanmıştır.
E-tebligat yapılamayan durumda nasıl tebligat yapılır?
(2) Bilinen son adresin tebligata elverişli olmadığı veya tebligat yapılamayacağının tespiti hâlinde, muhatabın adres kayıt sistemindeki ikametgah adresi, bilinen son adres olarak kaydedilir ve tebligat oraya yapılır.
Mail tebligat yerine geçer mi?
213 sayılı VUK’un 107/A maddesi uyarınca, bu Kanun hükümlerine göre kendilerine tebligat yapılması gereken kişilere, 93 üncü maddede sayılan usullere bağlı kalmaksızın, tebligata elverişli elektronik adres vasıtasıyla elektronik ortamda tebligat yapılabilir.