İçeriğe geç

Ardahan Neyi Ile Meşhur

Ardahan denince akla ne gelir?

Ardahan denince akla ilk olarak Kaşar peyniri ve Çıldır Gölü gelse de genel olarak Ardahan yöresel yemekleri, kıyafetleri, türküleri, gelenek ve görenekleri ile oldukça zengin bir ildir.

Ardahan’da neyi meşhur hediyelik?

Diğer hediyelik yiyecekler arasında Ardahan’dan salatalık turşusu, kaz eti ve Kafkas balı bulunur. Gümüş kemerler, başlıklar ve bölgeye özgü motifli gümüş takılar, gelişmiş bir gümüş işleme kasabası olan Ardahan’da oldukça popülerdir.

Ardahan’ın hangi meyvesi meşhur?

Posof Elması: Ardahan’ın İçi Dışı Kırmızı Meyvesi Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof Elması adıyla tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmeyi başardı.

Ardahan’ın özelliği nedir?

Yaylaları, akarsuları, ormanları, zengin çiçek çeşitliliğine sahip yaylaları ve iki gölüyle Ardahan keşfedilmeyi bekleyen bir doğa cennetidir. Gürcistan ile Ardahan arasında iki sınır kapısı bulunmaktadır: Türkgözü ve Çıldır Aktaş Sınır Kapısı.

Ardahan ne ile ünlüdür?

Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında meşhurdur. Elma dolması, Evelik aşısı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek yahnisi ve helva en meşhur yemekleridir.

Ardahanda en çok ne yetişir?

Ardahan, hayvancılığın, arıcılığın ve kaz yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı, geniş meralara ve hayvancılığa uygun iklime sahip bir ildir.

Ardahanda’da ne var?

Ardahan Siluet’te nereleri gezeceğinize kolayca karar verebilmeniz için gezmek istediğiniz yerleri listeledik. … Bülbülan Yaylası … Yalnızçam Yaylası … Çıldır Gölü – Akçakale Adası … Okçuoğlu Yaylası … Aktaş Gölü … Kura Nehri. … Ardahan Kalesi.Daha fazla yazı…

Kars tan ne getirilir?

Tabi Kars’ta hediyelik olarak alabileceğiniz ürünler arasında; Kars çedar peyniri, çeçil peyniri, Kars lor peyniri, bal ve kaz pastırması da bulunmaktadır. Bunların dışında mahalle pazarlarında da bulabilirsiniz; yöresel ot ve baharatlar, salça, reçel, makarna gibi yöresel ürünleri de hediyelik olarak kullanabilirsiniz.

Karsın neyi meşhur?

Kars’ın meşhur lezzetleri: Katmer, Gagala, Kete, Feselli, Nezik, Kuymak, Hasuda (Haside), Pişi, Mafiş, Lokum (Lokma), Kesme çorbası, Erişte aşısı, Hangel (Mantı), Yaprak mantı, Kaz etli pilav, Kurze’nin ana yemeği piti kebabıdır.

Ardahan’ın yemekleri nelerdir?

Dilerseniz nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. … Mafiş Tatlısı … Hıngel. … Hasuta. … Kaz Etli Üçlü Pilav.

Ardahan’ın geçim kaynağı nedir?

Peynir üretimi aynı zamanda Ardahan’ın başlıca gelir kaynağıdır (Ardahan Valiliği, 2013: 16). İlin istihdam verileri Tablo 7’de sunulmaktadır.

Posof elması nedir?

Posof’un Savahil (Eski Türkçede kıyı veya nehir kıyısı anlamına gelir) köylerinde ve genellikle Türkgözü köyünde (bu köyün eski adı Badele’dir) yetiştirilen, içi ve dışı kırmızı olan bir elma çeşididir. Bu bölgenin kendine özgü bir mikro iklime sahip olması elmanın rengini ve tadını etkiler.

Ardahan ne anlama gelir?

Bir araya gelip konuşmak, karar almak demektir.

Ardahanda’da ne var?

Ardahan Siluet’te nereleri gezeceğinize kolayca karar verebilmeniz için gezmek istediğiniz yerleri listeledik. … Bülbülan Yaylası … Yalnızçam Yaylası … Çıldır Gölü – Akçakale Adası … Okçuoğlu Yaylası … Aktaş Gölü … Kura Nehri. … Ardahan Kalesi.Daha fazla yazı…

Ardahan’ın adı neden Ardahan?

Yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Ardahan ili, 628 yılında Hazar Türklerinin bir kolu olan Arda Türkleri tarafından ele geçirilerek Ardahan adını almıştır.

Ardahan’ın yöresel oyunları nelerdir?

Ardahan’da oynanan başlıca oyunlar şunlardır: Bar Oyunları: Ağır Bar, Sallama, Temur Ağa, Nare, Lorke, Şeker Çocuk, Sarı Seyran, Kaççıke, Tavuk Bar, Gazelo, Güzel Bilezik, Haran, Döne, Kıskarç, Kürdün Kızı, Ardahan Sokakları, Işık Bar ve Paşanın Ölümü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort