Acur verimi nasıl artar?
Salatalıklar derin topraklarda daha iyi gelişir. Ayrıca, iyi toprak havalandırması ve besin zenginliği de verimliliği artırır. Ayrıca, salatalıklar yüksek su tutma özelliğine sahip, hafif asidik ve düşük tuzluluk oranına sahip toprakları tercih eder. 6 ila 7,5 arasındaki bir toprak pH değeri ideal kabul edilir.
Acur hangi mevsimde çıkar?
Salatalık tohumları ilkbahar ve yaz aylarında açık alanda, yılın herhangi bir zamanında ise kapalı alanda yetiştirilebilir.
Acur kaçıncı ayda ekilir?
Genellikle ilkbahar ve sonbaharda yapılan salatalık tohumlarının ekimi, bitkinin büyüme evresine bağlı olarak değişebilir. Toprak sıcaklığına bağlı olarak tercih edilen bu ekim zamanları, bitkinin sağlıklı büyümesini ve gelişmesini sağlar.
Acur su ister mi?
Salatalıklar genellikle fakir topraklarda yetiştirilir, bu nedenle aşırı sulama önerilmez. Bu durumda meyve kalitesi ve verimi düşüktür. Sulama sağlanırsa meyveler daha hızlı büyür ve bitki başına verim artar.
Acur kaç günde meyve verir?
İlk dişi çiçek ekimden 35 gün sonra başlar ve ilk hasat bundan 35 gün sonra başlar. C koşullarında 4-5 yıl yaşayabilir.
Acur dönüme kaç kilo verir?
Yetiştirme koşullarına bağlı olarak on yılda elde edilen ürün miktarı 1 ile 3 ton arasında değişmektedir.
Acur ne kadar büyür?
Ermeni salatalığı yaklaşık 30 ila 36 inç boyunda büyür. Yerde veya kafeste eşit derecede iyi büyür. Bitkiler günün çoğunda tam güneşte yetiştirilmeyi tercih eder. Meyve 12 ila 15 inç uzunluğunda olduğunda en lezzetlidir ve yaklaşık 30 ila 36 inç boyuna kadar büyür. Yerde veya kafeste eşit derecede iyi büyür. Bitkiler günün çoğunda tam güneşte yetiştirilmeyi tercih eder. Meyve 12 ila 15 inç uzunluğunda olduğunda en lezzetlidir.
Acurun diğer adı nedir?
Bir salatalık türüdür. Bazı bölgelerde acur veya acur olarak da adlandırılır. Latince adı Cucumis Flexuosus’tur. Cucumber, İngilizce’de Ermeni hıyarı olarak bilinir.
Acur kaç lira?
2024’te en çok tercih edilenler. Çıtır SebzelerKare Kuru DomatesHayfene Karışık Kuru Sebzeler 250 grFiyat297,00 TL246,01 TLYorumlar4,54,7SatıcıYaylıHayfeneMiktar500 gr250 gr4 satır daha
Mart ayında ne ekilir?
Mart, bahçeye bezelye, havuç, şalgam, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.
Şubat ayında hangi tohumlar ekilir?
Şubat ayında ekilen tarımsal ürünler arasında şeker pancarı, turp, fasulye, bezelye, marul, ıspanak, sarımsak ve bazı ılıman bölgelerde biber, domates, salatalık ve patlıcan tohumları da yer alıyor.
Acur kavun olur mu?
KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİ Taze olarak, taze salata olarak (salatalık), kavun reçelinde, kek yapımında, dondurma yapımında, meyve suyu yapımında, meyveli yoğurt yapımında, meyve salatasında, turşu yapımında (salatalık ve çiğ kavun), çorba yapımında ve parfümeride kullanılır.
Acur fidesi nasıl dikilir?
Hıyar tohumu ekim derinliği 2–2,5 cm, sıra arası 60–100 cm, sıra üzeri 120–180 cm’dir. Dekara 200–300 gram hıyar tohumu ekildiği tahmin edilmektedir. Üretimde kullanılabilmesi için donu beklemek gerekmektedir. Fideleri fideler arası 40-80 cm, sıra arası 120 cm olacak şekilde seriniz.
Acurdan yemek yapılır mı?
Salatalık, yaz aylarında pazarlarda ve marketlerde taze olarak satılan bir sebzedir. Yaz geldiğinde salatalıkla hafif ve doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz. Burada, pirinç eklenerek hazırlanan zeytinyağlı tariflerden biri olan salatalık yemeğinin nasıl hazırlanacağını görebilirsiniz.
Acur hıyar mı?
Salatalık (Cucumis melo var. flexuosus), çizgili ve nadiren tüylü bir kabuğa sahip bir kabak ailesidir. Bir salatalık çeşidine benzemesine rağmen aslında bir kavun çeşididir.
Toprağın verimi nasıl artar?
Azot (N), toprağın organik madde içeriğini ve verimliliğini artıran temel elementtir. Bu nedenle, azot içeriğini artıran baklagiller ve yem bitkileri ekmek önemlidir. Anız materyali, ürün topraktan çıkarıldıktan sonra topraktan çıkarılmamalıdır. Üretim mümkün olduğunca ürün rotasyonu sistemiyle yapılmalıdır.
Acur en çok nerede yetişir?
Acur, sıcak ve ılıman iklimleri seven bir bitkidir. Türkiye’de, özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Çorak, hafif kumlu toprakları ve güneşli iklimleri seven Hopper, bu bölgelerin yaz aylarındaki sıcak ve kuru havasına çok iyi uyum sağlar.
Acur buyuyunce ne olur?
Salatalık kalorisi düşük olmasına rağmen çok fazla lif içerir. Bu lif miktarı sindirim sistemini düzenler, tokluk hissini artırır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Su içeriğiyle vücudu nemlendirir ve su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
Acur kavun olur mu?
KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİ Taze olarak, taze salata olarak (salatalık), kavun reçelinde, kek yapımında, dondurma yapımında, meyve suyu yapımında, meyveli yoğurt yapımında, meyve salatasında, turşu yapımında (salatalık ve çiğ kavun), çorba yapımında ve parfümeride kullanılır.