İçeriğe geç

Konsolide Etmek Ne Demek Tdk

Konsolide etmek ne demek?

İngilizce “consolidation” kelimesini Türkçe’ye “combining”, “strengthening”, “reinforcing” olarak çevirmek mümkündür. Finansal bir terim olarak “Consolided nedir?” Bu bağlamda, sorunun sözlük anlamına göre birleştirmek, sağlamlaştırmak, güçlendirmek anlamına gelir.

Konsolide oldu ne demek?

Uzun vadeli ödeme planlarının kısa vadeli borca ​​dönüştürülmesi işlemine “konsolidasyon” denir. Bu terim, borçlu banka veya devletin alacaklı kuruluş veya devletle anlaşmaya varması sonrasında bilinen vade tarihi yerine daha sonraki bir tarihte vadesi dolacak borcun işlenmesini ifade eder.

Siyasette konsolide etmek ne demek?

Kelime sadece iş dünyasında değil, siyasette de zaman zaman tercih edilir. Siyasette, birleştirmek, güçlendirmek, sağlamlaştırmak anlamına gelir.

Konsolide borç etmek ne demek?

Uluslararası kredi işlemlerinde, borçlunun bankası ile veya doğrudan borçlunun devleti ile alacaklının kurumu veya devleti arasında yapılan bir anlaşma yoluyla borcun vadesinin daha sonraki bir tarihe ertelenmesi sürecini ifade eder. Bu işlemin daha uzun vadesi, daha uzun sabit bir faiz oranı anlamına gelir.

Konsolide olan olmayan ne demek?

Konsolide olmayan bilançolar, ortaklık ilişkilerinden bağımsız olarak, şirketlerin belirli bir zamandaki varlık ve kaynaklarının dağılımını gösterir. Konsolide bilançolarda, bir şirketin varlık ve kaynaklarının dağılımı, ilgili şirketin bağlı şirketlerinin ve ilişkili şirketlerinin varlık ve kaynaklarıyla bütünleştirilmiş olarak sunulur.

Şirketlerde konsolide ne demek?

Konsolidasyon, bir şirket veya organizasyonun finansal verilerini ve faaliyetlerini bir araya getirme ve bunları bir bütün olarak sunma sürecidir. Bu süreç, aynı şirketin farklı yan kuruluşlarının veya bölümlerinin ayrı finansal raporlarını birleştirir ve şirketin genel finansal durumunu daha net ve anlaşılması daha kolay hale getirir.

Fiyatların konsolide olması ne demek?

Teknik analizde konsolidasyon, fiyatların belirli bir aralıkta konsolidasyonudur. Birikimler veya yatay fiyat hareketleri bir çizgi veya bant içinde yukarı ve aşağı hareket eder, ancak bu sınırlı alanı terk etmez.

Aşırı konsolide ne demek?

Zeminden basınç altında su ve havanın salınması sonucu boşluk hacminin azalması ve tanelerin birbirine yaklaşması sonucu oluşan deformasyondur. Konsolidasyon, uygulanan yük ile zaman arasındaki ilişkinin belirlenmesi sürecidir. Bulunduğu katmanlara öngerilmeli veya aşırı konsolide zemin denir.

Tıpta konsolide ne demek?

Konsolidasyon; distal hava yollarında ve alveollerde havanın yerini sıvı, ödem, kan ve hücreler alır. Parenkim içinde gölgeler şeklinde sıkışma ve hava yollarında düşük yoğunluk görülebilir. Konsolidasyon bölgesinde bronkovasküler yapılar görülmez. Hacim kaybı yoktur.

Konsolide devlet ne demek?

Konsolide/güçlü devlet: Bu tür devlette, devletin ulusal birliğini, bütünlüğünü ve sınırlarını korumak için güçlü bir güvenlik kapasitesi vardır. Ayrıca, devletin çekirdek alanlarda temel işlevleri tam olarak yerine getirme gücü ve kapasitesi vardır.

Konsolidasyon ne demek TDK?

TDK’da konsolidasyon “ekonomik devamlılık” olarak tanımlanmaktadır. Konsolidasyon, borçlunun borcu kapatması yerine, borcun vade, faiz, tür vb. açılardan zorunlu veya gönüllü olarak yeniden yapılandırılmasıdır.

Hissede konsolide ne demek?

Konsolidasyon, şirketlerin ana şirketle birleşme sürecini tanımlayan bir kavramdır. Ayrı şirketler, finansal tablolarını o ana şirketin kontrolü altında birleştirir. Bu sürecin sonucu ortak bir finansal tablodur.

Konsolide ne denir?

Consolidated kelimesi tam anlamıyla “özetlemek, güçlendirmek ve sağlamlaştırmak” anlamına gelir. Fransızcadan İngilizceye (consolidé) çevrilen bu kelime, sağlamlaştırma (consolidér) anlamında kullanılır.

Konsolide etmek ne demek hukuk?

Kısa vadeli borcun uzun vadeli bir ödeme planıyla değiştirilmesi işlemine konsolidasyon denir. Borçlu banka veya devlet ile alacaklı arasında yapılan bir anlaşma nedeniyle, borcun daha önce kararlaştırılmış vadesi daha sonraki bir tarihe ertelenir.

Konsolide mizan ne demek?

Bu rapor seçeneği hesapların son (güncel) durumunu görüntülemenize ve incelemenize olanak tanır.

Tıpta konsolide ne demek?

Konsolidasyon; distal hava yollarında ve alveollerde havanın yerini sıvı, ödem, kan ve hücreler alır. Parenkim içinde gölgeler şeklinde sıkışma ve hava yollarında düşük yoğunluk görülebilir. Konsolidasyon bölgesinde bronkovasküler yapılar görülmez. Hacim kaybı yoktur.

Konsolide gönderi ne demek?

Başka bir deyişle, küçük ve ağır olmayan yüklerin aynı belge adı altında taşınarak para tasarrufu sağlanması durumudur. Başka bir deyişle, ürünler aynı müşteriye ve bölgeye sevk edildiğinde, ürünlerin birleştirilerek ve bekletilerek tek parça halinde taşınmasına konsolide taşımacılık denir.

Konsolide fatura ne demek?

Konsolidasyonlu mali tablolar, ayrı tüzel kişiliklere sahip şirketlerin varlık, borç, öz sermaye, gelir ve gider kalemlerinin bir araya getirilerek, yani ana şirketin mali tablolarıyla birleştirilerek hazırlanan tablolardır.

Konsolide çalışma nedir?

Kısaca, şirketleri finansal olarak bir araya getirir. Farklı şirketler bir araya gelerek faaliyet alanlarında yeni tüzel kişilikler yaratırlar. Bu kelime, şirketlerin ana şirketle birleşme sürecini ifade etmek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort