İçeriğe geç

Alîm Es Anlamı Nedir

Alim ve bilgin eş anlamlı mı?

Scholar kelimesinin eş anlamlısı scholar’dır. Scholar ve scholarly kelimeleri cümlelerde birbirinin yerine kullanılabilen kelimeler olarak bilinir.

Eş anlamlılık ne demek?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir.

Aklıma eş anlamı nedir?

Mind kelimesinin eş anlamlıları “reason” (akıl), “memory” (hafıza), “consciousness” (bilinç), “brain” (beyin)dir. Mind, intelligence (zihin), memory (hafıza), consciousness (bilinç) vb. Kelimelerin anlamları aynıdır. Telaffuzları ve yazımları farklı olsa da “reason” (akıl) ve “reason” (akıl) eş anlamlı kelimelerdir.

Acele anlamlısı nedir?

Acil, hızlı ve hemen kelimeleri acele kelimesiyle aynı anlamda kullanılmaktadır.

Bilgin sözcüğünün anlamı nedir?

Bilgin ismi “bilen”, “bilinen” veya “aydınlanmış” anlamına gelir.

Alim eş anlamı nedir?

Bilgin kelimesi yerine birkaç farklı eş anlamlı kelime kullanılabilir. Aynı anlamı taşıyan bilgin kelimesinin eş anlamlıları üç farklı kelimedir; Agah, bilgin ve bilge anlamına gelen kelimedir.

Eş anlamları nelerdir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Zıt anlam nedir?

Tam zıt anlamlara sahip kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Başka bir deyişle, bunlara zıt anlamlı kelimeler de diyebiliriz.

Eş sesli kelime ne?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, etki, şefkat, sevgi, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Akıl ne demektir?

“Akıl (logos, epistêmê, intellectus, intelligentia, ratio, entendement, understand), geniş anlamda, duyarlılığın zıttı olan düşüncenin gücüdür. Daha dar anlamda, akıl, ruhun bir şeyi bir bütün olarak anlama, (doğru) anlayışa (soyutlama) ulaşma ve anlayış karşısında yargıda bulunma yeteneğidir.

Er geç eş anlamlı mı?

Dilimizde He kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime Late kelimesi olarak karşımıza çıkmaktadır. “He” kelimesi zıt anlamlısı ve karşıt anlamlısı olan bir kelimedir ve bu yüzden öğrenilerek kolayca kullanılabilir. He kelimesinin zıt anlamlısı Late kelimesidir.

Deva eş anlamlısı nedir?

Sizin için Deva kelimesiyle eş anlamlı olan kelimeleri derledik. Deva kelimesinin eş anlamlısı nedir? “Derdinin derdini anlatmayan çare bulamaz” atasözünde geçen çare, panacea ile eş anlamlıdır.

Uyanık eş anlamlısı ne?

Mecazi anlamda uyanık, kurnaz anlamına gelir. “Tilki” ve “kulyutmaz” kelimeleri “uyanık” kelimesinin eş anlamlısıdır.

Acız eş anlamlısı nedir?

Çaresiz kelimesinin eş anlamlıları güçsüz, talihsiz, zavallı ve güçsüzdür.

Bilginin eş anlamı nedir?

Türkçede en sık kullanılan kelimelerden biri olan bilginin birden fazla eş anlamlısı vardır. Yazılışları farklı olsa da bu kelimeler aynı anlama gelir ve talimatlar, veriler, bilgiler, haberler ve mesajlar içerir.

Bilgisizin eş anlamlısı nedir?

Günümüzde “cahil” yerine “cahil” kelimesi kullanılmaktadır. “Zırignorant” hiçbir şey bilmeyen çok cahil kişi anlamına gelir. Nadan kelimesi hem cahil hem de kaba anlamına gelir.

Bilgin zıt anlamlısı nedir?

1- Cahil: Cahil; eğitimsiz, bilgisiz anlamına gelir.

İlimin eş anlamlısı nedir?

Bilim kelimesinin eş anlamlısı “bilim” kelimesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir