İçeriğe geç

Kuyusunu Kazmak Ne Demek

Kuyusunu kazmak ne anlama gelir?

Kuyuyu Kazmak AMAÇ AÇIKLAMASI: Birinin kötü bir duruma düşmesi, bir felaket yaşaması, zarar görmesi veya bir tuzak kurması için zemin hazırlamak. “Adamın kuyusunu kazmaktan ne elde edersiniz?”

Kendi kuyusunu kazmak bir deyim mi atasözü mü?

Söz konusu deyimin Türkçe karşılığı TDK sözlüğünde yer almakla birlikte halk arasında “kendi eliyle kendi kuyusunu kazmak” anlamında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

İğneyle kuyu kazmak ne demek?

İğneyle Kuyu Kazmak AÇIKLAMA: Yetersiz araç ve gereçle zor bir işi başarmaya çalışmak.

Deniz kenarında kuyu kazmak ne demek?

Deniz/dere kenarında kuyu açılamaz (Parlatır, 2007: 180). Dere/deniz kenarında kuyu kazmak: Çok sayıda olasılık varken hedefe ulaşmak için gereksiz yere başka yollar aramak (Parlatır, 2007: 252).

Kazma elin kuyusunu kazarlar kuyunu ne anlama gelir?

TDK atasözü “Elinin kuyusunu kazmayan, başkaları senin kuyunu kazar” ne demektir? Cevap: Başkalarına kötülük yapmayı seçersen, başkaları da sana kötülük yapmayı seçer.

Arkadan kuyu kazmak ne demek?

İfade. [1] bir felakete yol açmak için tuzak kurmak, hazırlamak.

Kazdığı kuyuya kendisi düşmek deyiminin anlamı nedir?

“Kendi kazdığı kuyuya (kuyuya) düşmek (Dey). “Başkası için hazırladığı kötülüğe katlanmak.”

10 tane atasözü 10 tane deyim söyler misin?

10 atasözü ve anlamları: Beyaz para karanlık güne. … Baştan balık kokusu gelir. … Hayat boğazdan gelir. … Davul sesi uzaktan hoş gelir. … El yaraları iyileşir, dil yaraları iyileşmez. … Gönül ferman dinlemez. … Hamala eyeri yük değildir. … Mart, insanların kapıdan bakmasına izin verir ve kazar ve kürekler.

Pireyi deve yapmak ne demek TDK?

Pireyi deveye çevirmek AÇIKLAMA AÇIKLAMA Küçük ve basit bir olayı büyütmek, abartmak.

Dört elle sarılmak deyimi ne anlama gelir?

[1] Bir işi tüm benliğinizle benimseyin ve ona sahip çıkın.

Cepte keklik ne demek?

“All in the bag” ifadesi, bir işin veya durumun çok kolay veya zahmetsiz olduğu ve başarının garantili olduğu anlamına gelir. Bu deyim, bir şeyin elde edilmesinin veya başarılmasının çok kolay olduğunu belirtmek için kullanılır. Genellikle olumlu bir durumu vurgular.

Başına çorap örmek ne anlama gelir?

Yunus Emre Enstitüsü Astana | “Başına çorap örmek” #TDK Birine haberi olmadan kötü davranmak.

Kuyu neyi temsil eder?

Kuyu, topluluğun bir simgesidir. Antik çağlarda kuyu, hem sembolik hem de çoğu zaman gerçek anlamda topluluğun merkeziydi. … Mecazi anlamda, kuyu, topluluğun ihtiyaç duyduğu tüm sosyal kaynakları temsil ediyordu. Sorunuza: Kuyu, İncil’de neyi temsil ediyor? 6 Mart 2021Kuyu, topluluğun bir simgesidir. Antik çağlarda kuyu, hem sembolik hem de çoğu zaman gerçek anlamda topluluğun merkeziydi. … Mecazi anlamda, kuyu, topluluğun ihtiyaç duyduğu tüm sosyal kaynakları temsil ediyordu. Sorunuza: Kuyu, İncil’de neyi temsil ediyor? 6 Mart 2021

El ipiyle kuyuya atasözünün devamı nedir?

IPHONE’UN AÇIKLAMASI “İple kuyuya inilemez.”

Rüyada kuyu kazmak nedir?

Rüyasında kuyu kazmak, rüya sahibinin çalışkan ve kararlı bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir. Ayrıca rüya sahibinin istemediği birinin etrafında olacağı ve kuyusunu kazmaya ve arkasından işler çevirmeye çalışacakları söylenir. Dikkatli olmazsanız bu durumda başarılı olacağınızı gösterir.

Çukur kazmak anlamı nedir?

(birisi için) çukur kazmak. DEYİMİN AÇIKLAMASI: birinin talihsizliğine yol açacak bir plan yapmak.

Kuyular ne anlama gelir?

Bir mülkte başka bir mülkün yararına yaratılan sınırlı bir gerçek hakkı ifade eden hukuki bir terim. Hz. Medine’de. Kuyu Osman tarafından satın alındı ​​ve bir vakfa dönüştürüldü.

Rüyada su kuyusu kazmak ne anlama gelir?

Rüyasında kuyu kazmak, rüya sahibinin çalışkan ve kararlı bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir. Ayrıca rüya sahibinin istemediği birinin etrafında olacağı ve kuyusunu kazmaya ve arkasından işler çevirmeye çalışacakları söylenir. Dikkatli olmazsanız bu durumda başarılı olacağınızı gösterir.

Mezarını kazmak ne demek?

[1] Ölümle sonuçlanabilecek işler yapmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir